duminică, 4 octombrie 2009

Evolutie

Se vorbeste despre evolutie ca despre un lucru benefic omenirii. Nu pot sa contrazic acest concept, dar nici nu-l accept in totalitate. Evolutia inseamna timp, inseamna idee, inovatie. Lucrul cel mai amuzant e ca Romania nu evolueaza. Ceea ce o sa punctez in randurile urmatoare nu reprezinta stiri bomba, de actualitate, ci fapte cunoscute de toata lumea despre care nimeni nu indrazneste sa vorbeasca.

POLITICA in viziunea copilului-adolescent

Si fiindca vreau sa iau totul sistematic, ordonat, o sa incep cu ceea ce ma afecteaza cel mai putin si anume, politica. Ca o necunoscatoare in domeniu ce sunt, intrebarile mele sunt simple: cine sunt oamenii care ne conduc tara? Daca stau bine si ma gandesc, cred ca gasesc un raspuns cat de cat satisfacator. Nu am trait in perioada comunismului. Ba mai mult: nici macar mama nu se gandea sa ma faca atunci. Dar traiesc in vremurile actuale si nu sunt chiar atat de proasta incat sa nu-mi dau seama de ceea ce se intampla in jurul meu. Romania este impaienjenita de o hotie bolnavicioasa, iar noi suntem mustele care ne lipim de ea, paianjenii fiind reprezentati de fiinte ca Basescu sau Boc sau alti politicieni care prezinta in fata intregii populatii o imagine de nota 10, iar in spatele ei se ascunde un master mind ce da peste cap intregul sistem politic al tarii. In ce sens da peste cap? Educa toata suflarea care intra in conducerea tarii sa traga in teapa oamenii de rand, implementand idei si vanzandu-le manciuni grase pe care, de altfel, toti le acceptam fiindca nu avem alternativa.

Nu-s in masura sa vorbesc prea mult despre politica. La 15 ani, ce pot sa stiu, in afara de cine e presedintele tarii si ministrul educatiei? Si poate nici numele aluia nu imi e familiar. Dar niste lucruri trebuie sa fie clar fixate in capul celor care vor sa inteleaga, in mintea celor care totusi mai au o speranta pentru o tara deja sfarsita. Din ce imi povestea tata, amintiri din vremea comunismului, traim exact in acelasi regim. Singura diferenta sunt banii care acum nu ajung si atunci erau multi dar degeaba. Nepotismul inca nu a murit. Firmele romanesti dezvolta in interiorul lor arbori genealogici grasi si nimeni nu se rusineaza de chestia asta. Cum poti sa ai pretentii cand vezi cum iti fura bucata de paine de sub nas sub pretext ca e stra-stra-stra-nepotul lui Y si de fapt, trage tata n sfori ca sa ocup un post la un birou cand eu nu stiu sa leg trei cuvinte in limba romana, da' vorba aia: am facultate? Am. Deci poti sa te duci cu toata cultura ta si toata stiinta ta sa muncesti pe camp pentru 50 de lei pe zi, iar eu, cu tot cu prostia mea, raman in birou la caldurica si dau doua semnaturi pe trei acte. Pe a treia doar mazgalesc ca nu mai stiu nici cum se semneaza. Nu-i asa ca e penibil? Si chestia mai trista e ca pana si copiii realizeaza astfel de nedreptati si ii macina faptul ca nu au puterea sa schimbe ceva.

Romania nu evolueaza. De ce toata lumea crede ca, daca suntem in U.E., suntem automat mai educati? Suntem, de fapt, cei mai primitivi oameni ai acestei uniuni care ne exploateaza la maxim ca pe cobai fiindca au impresia ca si-au gasit prostul. Si chiar l-au gasit. Va amintiti de valva care s-a facut cu pasapoartele electronice? Totul s-a stins. Romania era cobaiul, pentru ca se vroiau introduse la noi in tara. Patriarhia romana tacea chitic si nu indraznea sa scoata un sunet pentru ca totul e un joc politic complex din care greii cu burti imense au de castigat bani buni. Si credeti ca pasapoartele alea au devenit acum doar o amintire neplacuta? Bineinteles ca nu. Fara ca nimeni sa stie se cauta solutii pentru a le putea pune in functiune. De unde stii tu ca pasaportul pe care o sa ti-l faci curand, fiindca trebuie sa pleci in tara X nu are introdus in el un cip care sa ateste conspiratiile tinute la mare adancime sub pamant.

Dar si toata treaba asta cu cipurile a trecut. Nimeni nu se mai ingrijoreaza pana la urmatoarea lovitura cand or sa fie introduse obligatoriu. Tot pamantul asta e umplut de oameni cu interese, oameni-roboti care cine stie de cine sunt indemnati sa faca ceea ce fac din fratii lor. Ca pana la urma suntem frati, doar ca ne batem joc unii de altii fara sa ne dam seama ca ne batem joc tot de noi. Esti ceea ce esti si ceea ce faci. Te definesti prin actiunile pe care le intreprinzi. Si ce-ar fi daca ne-am transforma toti in psihopati si am incepe sa ne macelarim fratii?

Se apropie alegerile prezidentiale. Alta portie de ras, alte glume piperate. Cum sa mai ai speranta de la o tara la presedentia careia candideaza un om ca Gigi Becali, oier de la nu stiu ce stana care in toata viata lui a muls capre? E penibil si rusinos. Asa cum la fiecare mandat a fost unul mai bun dintre toti, unul care a placut mai mult decat toti si acelasi om care ne-a dat peste nas noua, cetatenilor, prin ceea ce a facut, asa acum apare domnul Crin Antonescu, om care nu a promis ca face si ca drege, ci a spus ca va incerca sa faca ceea ce este posibil. Apreciez sinceritatea, nu minciunile gogonate. Si pana la urma, daca ne vedem cocotati pe gramezi de bani, cati dintre noi au puterea sa coboare de acolo si sa isi spuna ca are de ajuns? Poate prea putini. Un lucru e cert: singurii care ar putea sa schimbe tot sistemul tarii asteia am fi noi, generatia tanara, in floare. Poate ca o revolutie ar fi prea mult, poate ar fi exact palma de care are nevoie Romania pentru ca nu a scapat de comunism, dar cine are curajul, cine are constiinta, sa realizeze un lucru atat de mare? Nimeni. Preferam sa ne complacem, sa trecem indiferenti pe langa situatii si sa fugim in tari in care spune ca "o ducem bine". Si mai suntem ipocriti pentru ca "ne iubim tara", dar noi, de fapt, nu stiu cum sa trecem mai repede hotarele.

Aceasta este o prima prezentare de opinie, poate e prea mult spus eseu, asupra unor puncte esentiale din viata omului de rand, din viata unui adolescent ce face o diferenta intre trecut si viitor. Imi pare rau ca nu pot sa votez, asa ca aveti voi grija cu cine votati si pentru mine!Pace!

Signed by Peace

2 comentarii:

La 5 octombrie 2009 la 10:17 , Blogger Zdruncinatii a spus...

wow :)
ai avut inspiratie...clar ;))
oricum...banuiesc k te-a inspirat sh discutia de aseara :)) despre politica sh alte chestii...chiar...ce idee am :))
sa fac knd am timp p blog ceva despre fantome sh spirite =))
poate ne bantuie sh blogul :)
devil's baby >:)
adevaru e...k m am cam "super" speriat aseara :-S
era paranoica prin ksa :))
dha makr am putut s dorm :>
P.S: mai rpd o evoluat omul pristoric dekt noi :))



Strange thought

 
La 5 octombrie 2009 la 10:18 , Blogger Zdruncinatii a spus...

am vrut s scriu preistoric :D
hai k am de scris la romana :))
te am pupat :*


Strange Thought

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire