duminică, 4 octombrie 2009

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet

Mda…si pentru ca ma plictisesc caut pe net diferite chestii despre protectia animalelor ….mi se pare un subiect destul de interesant mai ales ca majoritatea indragesc “vietuitoarele pufoase “)Cel mai mare pacat fata de animale, este nu sa le uram, ci sa ne fie indiferente.

Sunt o gramada de chestii de obiectat daca stau sa ma gandesc bine..mai ales in tara asta de rahat unde sunt chinuite pana la refuz….si asta vedem si la tv (la stiri mai arata reportaje in care oamenii maltrateaza mai ales caini,cai si pisici…pisicile nu prea imi sunt dragi dar asta nu inseamna ca trebuie sa le chinui)…Cai omorati la zoo pt a hrani leii,tratamentele aplicate cainilor din lagarul “Asociatia de protectia a animalelor si a mediului”,caini arsi cu smoala sau otraviti.


Ar trebui sa luam si noi exemplu de la americani…care au tot felul de adaposturi pt animale si nu le omoara ca sa scape de ele….nu mai zic de politia animalelor (sunt emisiuni pe animal planet unde sunt salvate din diferite situatii)…Si n am terminat.
Dak as sta sa ma gandesc mai bn nu doar in tara noastra sunt maltratate animalele….
De ex in China…a aratat un documentar la tv la care nu prea m am putut uita unde animalele de la fermele de blanuri erau jupuite de vii…Multe specii de balene au ajuns in pragul disparitiei dupa ce au fost pur si simplu macelarite pentru ulei si carne…Ursul panda urias din China a devenit simbolul mondial al animalelor pe cale de disparitie…leopardul zapezilor isi are existenta pusa in pericol din cauza vanarii excesive pentru blana sa valoroasa…Rinocerul s-a aflat si el mult timp in tinta vanatorilor, ceea ce a dus la o scadere drastica a numarului de exeplare ale speciilor lui…Focile sunt de asemenea amenintate datorita vanatorilor, care erau interesati doar de pielea si blana animalelor….unele fiind omorate pur si simplu pentru a nu se mai hrani cu peste.


Viata este tot viata – chiar daca este intr-o pisica, intr-un caine sau intr-un om. Nu este nici o diferenta intre o pisica si un om. Ideea de diferenta este o conceptie creata de om pentru propriul sau avantaj.
Strange thought

2 comentarii:

La 4 octombrie 2009 la 08:42 , Blogger Zdruncinatii a spus...

ci sadica e ult.poza cu eschomosu =))
:*

Ionela.

 
La 4 octombrie 2009 la 12:06 , Blogger Zdruncinatii a spus...

vai vai vai:))
o publicat si putoarea ceva deppre animale. ;;)
poate nu devii si tu vegetariana ca sormea.
:*

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire