marți, 20 octombrie 2009

Copii cu copil - raspuns

Imi place ce-ai scris tu acolo, dar nu-s de acord cu unele chestii. In general, da, multe fete nu sunt dezvoltate psihic in raport cu dezvoltarea fizica si de aici denota toate tragediile. Dar mai gandeste-te la un aspect: chiar daca ai facut greseala vietii tale punandu-ti in carca un copil mic care are nevoie de atatea lucruri, asta nu inseamna ca parintii trebuie sa te ia la palme. Ba, de cele mai multe ori, niciun parinte nu face asta ca pana la urma esti tot al lui si e datoria lui sa te sprijine, sa te ridice cand cazi si sa se asigure ca ti-ai invatat lectia pe viitor. Deci chestia cu parinti paranoici si violenti cade. Trebuie sa fii psihopat ca sa-ti alungi copilul fiindca a gresit, mai ales cand nu l-a invatat nimeni, mai ales daca e minor.



Pe de alta parte, chiar daca s-a intamplat si in orasul asta mic in care toata lumea stie despre toata lumea sa ramana fete mult prea tinere insarcinate, asta nu inseamna ca au omorat un om, ca nu mai pot sa iesi din casa, ca trebuie sa se ascunda fiindca, vezi Doamne, le arata nu stiu cine cu degetul. Si nu faci pe nimeni de rusine daca ai un copil. Din greseala sau nu, tot copil se numeste, implicit o fiinta vie.



Din punctul meu de vedere, niciuneia nu ar trebui sa-i fie rusine ca este mama, indiferent de varsta. A fi mama la o varsta frageda inseamna ori colaps psihic, ori, din contra, un pas imens spre maturizare. Si de cele mai multe ori e valabila a doua varianta. Deci toata treaba asta cu sarcina la varsta adolescentei nu constituie un cosmar plin cu monstri, ci are si parti, aspecte pozitive in relatie cu viata insasi, trebuie numai sa le gasesti. Marea problema este ca oamenii sunt superficiali, sunt lenesi si nu mai gandesc in profunzime. Oamenii au devenit rai si, dupa cum se vede, se mananca intre ei tot mai mult de la o zi la alta.



Este stiut ca viata are trei mari etape: copilaria, maturitatea si batranetea. Si e mai bine sa le traim pe fiecare la randul lor, fara sa le amestecam, dar in cazurile nefericite (sau fericite) sa gandesti realist si, totodata, pozitiv, este esenta unei existente frumoase, indiferent de circumstante. Gandurile noastre influenteaza masiv realitatea si, de aici, se deriva restul.


Signed by Dilaria Goraş

1 comentarii:

La 23 octombrie 2009 la 12:40 , Blogger Zdruncinatii a spus...

intr un fel DA intr un fel NU. In filme mereu sunt parinti psihopati si violenti care isi alunga copii intr o zituatie de asta, sau ii abandoneaza si le spune: "Fa ce vrei, e plodu tau". Dar totusi cred k sunt sanse sa existe si in viata reala parinti de genu asta(in minoritate, dar exista), parerea mea na. Dar in cele mai multe cazuri cred k sunt aproape de copii lor :D


Tigerlily

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire